چرا لامپ‌های LED ضرر کمتری بر سلامت انسان دارد؟

لامپ‌های ال ای دی یکی از پیشرفته‌ترین محصولات روشنایی به شمار می‌روند. به لحاظ اینکه حفظ سلامتی انسان و کاهش خطرات وسایل و تجهیزات روشنایی از اهمیت بالایی برخوردار است؛ در طراحی و ساخت لامپ‌های LED به این نکته توجه خاصی شده است. به طوری که اجزای سازنده و کیفیت ساخت لامپ ال ای دی به‌گونه‌ای است که کمترین مضرات را برای انسان‌ها دارد. علاوه بر این ویژگی‌های این محصول سبب شده تا مصرف‌کنندگان جهت بهره‌مندی از روشنایی باکیفیت و کاهش عوارض استفاده از لامپ‌های تنگستنی و کم مصرف، از لامپ‌های ال ای دی استفاده کنند. زیرا لامپ‌های قدیمی عوارض و مشکلات زیادی را ایجاد می‌کردند. در ادامه به بررسی مضرات کمتر لامپ‌ها ال ای دی نسبت به دیگر محصولات روشنایی می‌پردازیم. چرا که این موضوع موجب افزایش میزان تقاضای لامپ LED در اقصی نقاط ایران و جهان شده است.

تکنولوژی ساخت و کیفیت لامپ‌های LED

یکی از موضوعات مهم و تأثیرگذار در جهت کاهش مضرات لامپ‌های ال ای دی نسبت به سایر لامپ‌ها، بهره‌گیری از تکنولوژی روز دنیا در زمینه ساخت آن و کیفیت بالای این محصول است. به طور کلی هرچه تکنولوژی و قطعات به کار رفته در ساخت به روزتر و با کیفیت تر باشد، به نسبت محصول تولید شده نیز سازگاری بیشتری با محیط زیست دارد. در زمینه طراحی و ساخت لامپ کم مصرف ال ای دی نیز شاهد این موضوع هستیم. به طوری که لامپ‌های ال ای دی با استفاده از تکنولوژی‌های نوین و قطعات با کیفیت روشنایی مناسب و کم خطرتری نسبت به لامپ‌های کم مصرف و قدیمی تولید می‌کنند. علاوه بر این در کنار سلامتی انسان‌ها، توجه به محیط زیست و حفظ سلامت آن یک وظیفه همگانی است. بدین جهت با استفاده از لامپ‌های کم مصرف و کاهش دمای هوا، می‌توان از بروز یک سری مشکلات زیست محیطی جلوگیری کرد.

معیارهای سنجش مضرات کمتر لامپ‌های ال دی دی

همان طور که در ابتدا نیز به آن اشاره کردیم، لامپ‌های ال ای دی مضرات کمتری نسبت به سایر لامپ‌های موجود در بازار دارند. البته دستیابی به این نتیجه مهم به سادگی محقق نشده است؛ بنابراین براساس یک سری اصول و معیارها می توان به این نتیجه دست پیدا کرد. بعضی از مهم‌ترین معیارهای سنجش مضرات کمتر لامپ‌های LED عبارت‌اند از:

1- اجزای سازنده لامپ ال ای دی

در گذشته از لامپ‌های تنگستن با میزان مصرف انرژی بالا استفاده می‌کردند. پس از آن به دلیل تولید حرارت زیاد و افزایش مصرف انرژی در ایران و جهان، لامپ‌های کم مصرف وارد بازار شدند. این لامپ‌ها روشنایی بهترین نسبت به لامپ‌های رشته‌ای داشتند. اما استفاده از جیوه در ساخت لامپ‌های کم مصرف سبب شده تا این محصول مشکلات و مضرات زیادی را برای مصرف کننده و محیط زیست ایجاد کند. از بین این مشکلات می‌توان به تولید حرارت، سمی بودن جیوه درون لامپ و بروز مشکلات پوستی و سرطان اشاره کرد. این در حالی است که لامپ‌های ال ای دی اصلاً این گونه نیستند و در ساخت آنها از یک برد و دیودهای نورافشان استفاده شده است. به عبارت دیگر اجزای سازنده لامپ ال ای دی و عدم استفاده از جیوه موجب شده تا این محصول به عنوان یک منبع نوری سبز شناخته شود. علاوه بر این بررسی‌ها و تحقیقات محققان نشان داده که اجزای سازنده لامپ ال ای دی موجب کاهش مضرات آن نسبت به سایر لامپ‌ها برای انسان شده است.

ساختار لامپ ال ای ی

2- اشعه‌های لامپ ال ای دی

همان‌طور که می‌دانید نور ساطع شده از لامپ مربوط به منبع تولید کننده نور در آن می‌شود. در لامپ‌های کم مصرف جیوه درون حباب لامپ گرم شده و روشنایی تولید می‌کند. به همین دلیل اشعه‌های ساطع شده از آن به شدت زیان آور هستند. به‌گونه‌ای که در صورت استفاده مداوم موجب بروز بیماری‌های پوستی و سرطان می‌شود. در صورتی که روشنایی لامپ‌های ال ای دی ناشی از روشن شدن دیودهای نورافشان (LED) درون آن است. به همین دلیل اشعه های لامپ ال ای دی ضرر چندانی برای انسان و محیط زیست ندارند. با این توصیف می‌توان گفت اشعه‌های ساطع شده از لامپ‌های ال ای دی به نسبت سالم‌تر از لامپ‌های کم مصرف و رشته‌ای است.

3- شکستن لامپ LED

هنگام شکستن لامپ‌های کم مصرف مقداری جیوه از آن خارج می‌شود. جیوه فلزی بسیار سمی و سرطان زا است؛ به طوری که حتی استشمام بوی آن موجب بیماری‌های تنفسی نظیر آسم می‌شود. علاوه بر این لامپ‌های کم مصرف حباب پیچ در پیچ و شکننده‌ای دارند و به همین دلیل اغلب دچار شکستگی می‌شوند. اما حباب به کار رفته مثلا در ساخت لامپ ال ای دی استوانه ای این طور نیست و ساختار آن تقریباً مثل پلاستیک است. بدین جهت در مقابل ضربه و حرارت مقاوم‌تر است و کمتر شاهد شکستن حباب آن هستیم. از طرف دیگر شکستن لامپ ال ای دی به هیچ عنوان خطرناک نبوده و مشکل‌ساز نخواهد شد. زیرا این لامپ از قطعات الکترونیکی و پلاستیکی تشکیل شده و برای انسان مضر نیست.

سخن پایانی

در پایان بر اساس مواردی که به آنها اشاره شد، می‌توان گفت لامپ‌های ال ای دی ضرر و زیان کمتری نسبت به سایر محصولات روشنایی موجود در بازار دارند. قطعاً با تولید لامپ‌های جدیدتر شاهد کاهش روز افزون این مضرات خواهیم بود. تا جایی که لامپ‌های ال ای دی تولید شده فاقد هرگونه ضرر و زیان برای انسان و محیط زیست باشند.

لامپهای LED  تولید شرکت فرنام کاملا بدون ضرر و با آخرین تکنولوژی روز دنیا ساخته میشوند که هم از کیفیت خوبی برخوردار هستند هم نوردی بسیار بالایی دارند .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دنبال چی هستید؟