راهنما و قیمت خرید پروژکتور کم مصرف و پر نور

راهنمای خرید انواع پروژکتور

زندگی بدون نور ممکن نیست، نور هم تامین کننده امنیت است و هم زیبائی بخش جهان می باشد. نبودن نور در زندگی انسان، امروزه غیر ممکن شده است و زندگی انسان را مختل می کند. وابستگی انسان ها به نور از آغاز پیدایش بشر وجود داشته است اما اخیرا این وابستگی بسیار زیاد شده است. در شب ها روشنائی خیابان ها و نورپردازی نمای ساختمان ها مهم می شود و با یک لامپ امکان ندارد و نیاز به یک وسیله ای هست که بتوانیم مساحت بیشتری را روشن کنیم. در این شرایط پروژکتور راهی برای تامین روشنائی در مساحت های وسیع می باشد که در دهه اخیر باعث ایجاد تغییر در نورپردازی بیرونی شده است. از پروژکتور برای روشنائی پیاده روها، معابر، پاسیو، خیابان ها، سوله ها، محوطه کارگاهی و مکان هائی که نیاز به نور زیادی دارند استفاده می گردد. استفاده دیگری که از پروژکتورها می شود برای روشنائی میدان ها و سالن های ورزشی است.

پروژکتور چیست؟

پروژکتور دارای کاسه انعکاس نور، یک عدد روکش محافظ و لامپ است که در برخی مدل ها دارای استارت نیز می باشد. کاسه انعکاس باعث می شود نور چند برابر شود. در صورتی که پروژکتور متناسب با شرایط زمانی و مکانی و مناسب با نیاز درست انتخاب شود، کاهش زیادی در مصرف انرژی خواهد داشت.

انواع پروژکتور

پروژکتورها براساس نوع لامپ به چند دسته تقسیم می شوند ، در پرژکتورهای نسل جدید معمولا از لامپ کم مصرف استفاده میشود که در زیر هر یک را توضیح می دهیم.

پروژکتور

پروژکتورهای ال ای دی

کم نور ترین و کم مصرف ترین پرورژکتورها را پروژکتورهای LED دارند. اگر می خواهید برق کمتری را مصرف کنید، بایستی از این پروژکتورها که نور کمتری نسبت به پروژکتورهای دیگر دارند استفاده کنید. یکی از مهم ترین کاربردهای این پروژکتور روشنائی نمای ساختمان و محیط می باشد. این پروژکتور طول عمر بالای دارد، بیشتر از 10 هزار ساعت و به سرعت روشن می گردد.

پروژکتور SMD

پروژکتورهای SMD نور قابل قبولی دارند، مصرف برقشان بسیار پایین است و از آن ها هم نباید انتظار داشته باشید که نوردهی بالائی داشته باشند. از این پروژکتور برای فضاهائی که نیاز به روشن کردن مکانی بزرگ را دارند استفاده می شود، بطور مثال برای روشن کردن تابلوها کاربردی می باشد. نورافکن SMD می تواند نور پراکنده بدون سایه روشن ایجاد کند. از این نورافکن ها می توان در محیط هائی که در معرض گرد و غبار یا آب هستند استفاده کرد که از نوع IP65 می باشند. طول عمر این نورافکن تقریبا بالا می باشد و در حدود 50 هزار ساعت است. نورش نزدیک به نور خورشید است و اشعه ماوراء بنفش و مادون قرمز تولید نمی کند.

پروژکتور SMD و LED هردو قابل اتصال به برق 220 ولت می باشند. همچنین این دو پروژکتور به دلیل توان بالا، تنوع رنگی بالا و تولید حرارت کم مصرف بیشتری نسبت به سایر پروژکتورها دارند.

پروژکتور SMD

پروژکتور COB

اگر به نور بسیار زیادی نیاز دارید این پروژکتور را به شما پیشنهاد می کنیم. لامپ این پروژکتور نسبت به دیگر پروژکتورها نور را در فضا و مساحت بزرگتری منتشر می کند. این نوع نورافکن گرمای کمتری تولید می کند، کیفیت نور بالا و همچنین طول عمر زیادی دارد.

پروژکتورهای خیاری

از پرنورترین و پرمصرفترین پروژکتورهای موجود در بازار هستند که دارای یک یا چند عدد لامپ خیاری، بلاست تقویت ولتاژ و استارت می باشند. اگر هزینه برق برای شما مهم نیست و به نور زیاد احتیاج دارید این مدل به شما پیشنهاد می شود.

پروژکتور خیاری

پروژکتور سقفی

برخی از انواع نورافکن بر روی سقف نصب می شوند. این نوع پروژکتورها با پیچ رولپلاک و یا پایه به سقف نصب می شوند که نور را به صورت عمودی بر محیط منعکس می کنند. معمولاً در محیطهایی با سقف های بلند از این نوافکن ها استفاده می شود

پروژکتور سقفی

پروژکتورهای خطی

می توانیم آن ها را جزو دسته LED به شمار آوریم. که به دلیل نوع قرار گیری ال ای دی ها به صورت خطی به آن ها پروژکتورهای خطی می گویند.

پروژکتور خطی

پروژکتور خورشیدی

این پروژکتور برای روشن شدن از انرژی خورشیدی استفاده می کند. به عبارت دیگر این پروژکتور به سلول های خورشیدی مجهز شده که در روز انرژی خورشید را ذخیره کند و در طول شب از آن استفاده کند. از پروژکتور خورشیدی در جاهائی استفاده می شود که مصرف انرژی بسیار زیاد می باشد یا برق شهری در آنجا وجود ندارد.

پروژکتور خورشیدی

پروژکتور گازی

این نورافکن ها در مکان هائی مانند انبار، سینما، سالن، تئاتر و… مورد استفاده قرار می گیرند. یعنی در مکان هائی با فضای محدود از این پروژکتورها استفاده می شود. این نور افکن انواع مختلفی دارد مانند بخار سدیم، بخار جیوه و متال هالید. پروژکتور بخار جیوه برای روشن شدن به یک ترانس و استارتر نیاز دارد. در این نوع از پروژکتورهای گازی در داخل آنها یک لامپ جداگانه نصب می شود.

پروژکتور گازی

پروژکتور  بخار سدیم

به علت سمی بودن اشعه این پروژکتور و خطر بخار سدیم برای انسان ها، این پروژکتور در اماکن شلوغ استفاده نمی گردد. این پروژکتور برای روشن شدن نیازمند زمان می باشد تا به حداکثر میزان نور خود برسد. بخار سدیم به رنگ زرد در بازار وجود دارد. طول عمر این نورافکن حدودا 1 تا 2 سال می باشد.

پروژکتور  بخار جیوه

این نورافکن نیز مانند بخار سدیم نیازمند زمان برای روشن شدن می باشد. طول عمر این نور افکن بستگی به تعداد روشن و خاموش کردن آن دارد و با هر بار خاموش روشن شدن عمر آن کم می شود. نور بخار جیوه سفید است و در تمام جهات قابل انتشار می باشد.

پروژکتور  بخار جیوه

پروژکتور وال واشر

به این پروژکتور نور افکن نما نیز می گویند. این پروژکتور از قرار گرفتن تعدادی لامپ کم مصرف با اندازه و توان مختلف در کنار یکدیگر به وچود آمده اند. پروژکتور وال واشر یک پروژکتور نواری است که از آن در نمای خارجی و داخلی ساختمان، انواع تزئینات، گالری نقاشی و نمای خارجی مکان های تاریخی استفاده می شود.

پروژکتور وال واشر

پروژکتور ضد آب

نو افکنهایی که در فضای خارجی نصب می شوند، باید در مقابل آب مقاوم باند . نورافکن هایی که در معرض آب باران و گرد و غبار محیط هستند، باید دارای IP بالا یعنی ضد اب باشند.

پروژکتور های ضد انفجار

این نورافکن ها دارای محفظه بزرگ برای مقاومت در برابر ضربه های شد هستند. این نور افکن ها برای روشنایی در تونل ها، معادن، پالایشگاه های نفت و گاز  … استفاده میشود .

قیمت پروژکتور

قیمت پروژکتور یا نو افکن براساس تکنولوژی به کار رفته در انها تایین میشود ،  معمولا COBها گران تر از SMDها هستند. پروژکتورهای گازی و بدون لامپ ارزان تر هستند، اما زمانیکه لامپ، ترانس و استارت افزوده شود قیمت پروژکتور نورافکن افزایش می یابد. نورافکن هایی که قابلیت ضد آب بودن دارند ، از قیمت بیشتری برخوردارند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دنبال چی هستید؟