فهرست
  • خانه
  • لامپ کم مصرف
    • لامپ های LED
      • لامپ های حبابی
      • لامپ های استوانه ای
      • لامپ های اشکی و شمعی
      • لامپ های رفلکتور
      • لامپ های هالوژنی
    • لامپ های CFL
      • لامپ کم مصرف FPL
  • بلاگ
  • درخواست نمایندگی
  • گارانتی
  • تماس با ما
  • درباره ما
علت چشمک زدن لامپ

علت چشمک زدن لامپهای ال ای دی چیست ؟

بدون دیدگاه
تاریخ : 1401/01/22
خانه
بلاگ
علت چشمک زدن لامپهای ال ای دی چیست ؟

علت چشمک زدن لامپ : در سال‌های اخیر لامپ‌های ال ای دی جایگزین لامپ‌های رشته‌ای و پرمصرف شده‌اند. به لحاظ اینکه لامپ‌های LED از نظر تکنولوژی ساخت، کارایی و طول عمر در سطح بالاتری نسبت به لامپ‌های قدیمی و پرمصرف قرار دارند.

لامپ‌های ال ای دی نیز پس از مدتی به دلایل مختلف نظیر عدم کیفیت، نوسانات برق، گرد و غبار و … دچار مشکلات مختلفی می‌شوند. از بین متداول‌ترین مشکلاتی که برای لامپ LED رخ می‌دهد می‌توان به چشمک زدن لامپ، سوختن ال ای دی (دیود نورافشان)، خرابی بولت، از کار افتادن بُرد و دیگر قسمت‌های آن اشاره کرد. البته لامپ‌های ال ای دی قابلیت عیب‌یابی و تعمیر دارند که این ویژگی بارز موجب برتری دو چندان لامپ‌های LED نسبت به مدل‌های قدیمی شده است.

در این بخش قصد داریم با بررسی علل مختلف چشمک زدن لامپ ال ای دی، راهکارهای مناسبی جهت جلوگیری یا رفع آن ارائه کنیم.

 علت چشمک زدن لامپ کم مصرف چیست؟

همان گونه که اغلب دیده‌اید، لامپ‌ کم مصرف ال ای دی پس از مدتی دچار کم و زیاد شدن میزان روشنایی یا لرزش نور می‌شوند. البته کمیت و کیفیت این مشکل به نوع لامپ و کیفیت ساخت آن بستگی دارد. به نسبت هرچه کیفیت ساخت لامپ بالاتر باشد، کمتر دچار این قبیل مشکلات می‌شود.

به طور کلی در اصطلاح به مشکل کم و زیاد شدن نور لامپ ال ای دی، چشمک زدن لامپ گفته می‌شود و یکی از رایج‌ترین علل خرابی لامپ‌های LED است. البته به یاد داشته باشید برخلاف تصور عده‌ای از افراد این مشکل موجب سوختن یکباره و سریع آن نمی‌شود؛ بلکه در طولانی مدت سبب آسیب به اجزای لامپ و در نهایت از کار افتادن آن می‌شود؛ بنابراین زمان مشاهده این مشکل سریعاً نسبت به رفع آن اقدام نموده و از خراب شدن لامپ یا آسیب به دیگر اجزای آن جلوگیری نمایید.

استفاده روز افزون از لامپ‌های ال ای دی موجب کاهش مصرف انرژی و بهبود روشنایی محیط های مسکونی، اداری و تجاری شده است. البته در این راستا لامپ‌های ال ای دی نیز مانند سایر لامپ‌های قدیمی دچار یکسری عیب و نقص می‌شوند. در صورت بروز هرگونه مشکل در نحوه عملکرد لامپ یا میزان روشنایی آن، ابتدا لامپ را از مدار کار خارج نموده و سپس آن را عیب‌یابی کنید. زیرا گام نخست جهت رفع هر وسیله به خصوص تجهیزات روشنایی، عیب‌یابی و شناسایی مشکل به وجود آمده است.

علل چشمک زدن لامپ‌های ال ای دی با توجه به بررسی‌های به‌عمل‌آمده در زمینه چشمک زدن لامپ و روش‌های رفع آن، می‌توان گفت، دلایل متعددی موجب ایجاد این اختلال در قسمت روشنایی لامپ ال ای دی می‌شوند. بعضی از مهم‌ترین این دلایل عبارت‌اند از:

1- اختلال در نحوه عملکرد ترانسفورماتور میتواند باعث چشمک زدن لامپ شود

یکی از بخش‌های اصلی و مهم در لامپ‌های ال ای دی، ترانسفورماتور است. وظیفه این بخش تبدیل برق شهری به میزان ولتاژ موردنیاز برای روشن شدن ال ای دی های (دیودهای نورافشان) درون لامپ است. بدین جهت در صورت خراب شدن ترانسفورماتور، میزان ولتاژ ایجاد شده کمتر یا بیشتر از ولتاژ ال ای دی های موجود در لامپ است. به همین دلیل فعالیت لامپ دچار اختلال شده و مشکل چشمک زدن لامپ رخ می‌دهد. در این گونه موارد می‌بایست سریعاً این قطعه را تعویض نموده و ترانسفورماتور دیگری را جایگزین آن کنید. زیرا نوسان برق ایجاد شده توسط ترانسفورماتور موجب آسیب به تمامی اجزای لامپ ال ای دی می‌شود.

این مشکل اغلب به صورت چشمک زدن لامپ ، سوختن و ترکیدن لامپ ال ای دی نمایان می‌شود. به زبان ساده‌تر عبور ولتاژ بالا از درون قطعات لامپ موجب افزایش دما، سوختن اجزای داخلی و در نهایت ترکیدن بدنه یا حباب لامپ می‌شود.

2- سیم کشی برق اشتباه و غیر استاندارد

با توجه به اینکه اکثر وسایل و تجهیزات به وسیله برق کار می‌کنند؛ سیم کشی برق در منازل، مجتمع های تجاری، ادارات، بیمارستان‌ها و … از اهمیت بالایی برخوردار است. زیرا هرگونه اتصال موجب قطع شدن جریان برق، آتش سوزی، برق گرفتگی افراد و … می‌شوند. بدین جهت رعایت اصول و استانداردهای لازم برای جلوگیری از بروز این قبیل مشکلات ضروری است. در این راستا یکی از دلایل عمده ایجاد اختلال در نحوه عملکرد لامپ‌های ال ای دی و چشمک زدن لامپ مرتبط با سیم کشی برق به صورت اشتباه و غیراستاندارد است. زیرا در این حالت جریان الکتریسیته به درستی وارد لامپ نشده و سبب بروز انواع مشکل در نحوه عملکرد آن می‌شود. برای جلوگیری از بروز این‌گونه اتفاقات از سیم‌های ضخیم و استاندارد استفاده کنید. علاوه بر این در صورت عدم آگاهی از نحوه سیم‌کشی برق و اتصال آن به وسایل و تجهیزات برقی، از برق‌کاران حرفه‌ای و باتجربه در این زمینه کمک بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

پنل خورشیدی

چگونه پنل های خورشیدی در طول سال ها بهبود یافته اند؟

دمای رنگ یا Color Temperature چیست و چه کاربردی دارد؟

لامپ پرندگان

لامپ مورد نیاز و مناسب برای پرندگان

مزایای لامپ ال ای دی

مزایای لامپ های LED برای محیط زیست

لوازم برقی پر مصرف

کدام لوازم خانگی بیشترین مصرف برق را دارند

چراغ سقفی

معرفی انواع چراغ های سقفی و راهنمای استفاده از آنها

لامپ چراغ مطالعه

نکات مهم خرید لامپ مناسب چراغ مطالعه

لامپ فیلامنتی

لامپ فیلامنتی چیست و چه کاربردهایی دارد

چراغ جلو LED

چراغ جلو اتومبیل با تکنولوژی LED

خرید پرژکتور

راهنما و قیمت خرید پروژکتور کم مصرف و پر نور

ما را دنبال کنید
Instagram
Telegram
خبرنامه

به جمع کاربران باشگاه مشتریان ما بپیوندید

تماس با ما
تلفن : ۶-۰۲۱۷۷۱۳۸۱۴۵
تلفن : ۱۵-۰۲۱۷۷۱۹۸۰۱۳
درخواست نمایندگی

09394007074

info@farnamlighting.com
آدرس : تهران – رسالت خیابان هنگام 35 متری استقلال پلاک 362
فهرست

لامپهای حبابی
لامپهای استوانه ای
لامپهای اشکی و شمعی
لامپهای رفلکتور
لامپهای هالوژنی
لامپهای کم مصرف CFL

کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به شرکت فرنام میباشد .         طراحی وب سایت توسط : رایان سما    Web Designer : RayanSama