فهرست
  • خانه
  • لامپ کم مصرف
    • لامپ های LED
      • لامپ های حبابی
      • لامپ های استوانه ای
      • لامپ های اشکی و شمعی
      • لامپ های رفلکتور
      • لامپ های هالوژنی
    • لامپ های CFL
      • لامپ کم مصرف FPL
  • بلاگ
  • درخواست نمایندگی
  • گارانتی
  • تماس با ما
  • درباره ما
علت کم نور شدن لامپ

5 علت اصلی کم نور شدن لامپ‌های ال ای دی

بدون دیدگاه
تاریخ : 2022/05/20
  1. خانه
  2. بلاگ
  3. 5 علت اصلی کم نور شدن لامپ‌های ال ای دی

میزان روشنایی و کیفیت عملکرد لامپ‌های ال ای دی نسبت به لامپ‌های کم مصرف و رشته بیشتر است. علاوه بر این طول عمر لامپ‌های LED بیشتر از سایر محصولات روشنایی موجود در بازار است. ازآنجایی‌که تمامی محصولات الکتریکی به‌ویژه لامپ‌ها ساعت کار مفید و طول عمر مشخصی دارند، ممکن است پس از مدتی دچار مشکلاتی از قبیل سوختن ال ای دی، چشمک زدن، کم نور شدن و … شوند. عوامل متعددی در بروز این مشکلات سهیم هستند و در صورت عیب یابی صحیح، امکان رفع برخی از آنها وجود دارد.

کم نور شدن لامپ‌های ال ای دی یکی از عمده‌ترین مشکلاتی است که برای این‌گونه لامپ‌ها رخ می‌دهد. بدین جهت در ادامه به بررسی علت کم نور شدن لامپ LED یا لامپ کم مصرف و راهکارهای رفع آن می‌پردازیم. لازم به ذکر است که آگاهی از علت کم نور شدن لامپ تأثیر بسزایی در جلوگیری از بروز این‌گونه مشکلات دارد.

علت کم نور شدن لامپ چیست؟

استفاده از دیودهای نورافشان در ساخت لامپ‌های ال ای دی، این محصول را به یک لامپ نیم‌رسان تبدیل کرده است. بدین صورت که با اتصال آن به برق، جریان الکتریسیته وارد آن شده و لامپ به حالت رسانا درمی‌آید. به‌عبارت‌دیگر زمانی که لامپ روشن می‌شود، در حالت رسانا و زمان خاموشی در حالت نیمه رسانا قرار دارد. به مرور زمان و بر اثر روشن و خاموش شدن مکرر، نوسانات برق، کیفیت لامپ و … میزان روشنایی آن کم می‌شود که در اصطلاح به این مشکل کاهش روشنایی یا کم نور شدن لامپ ال ای دی گفته می‌شود. یکی از راهکارهای کلی برای جلوگیری از کاهش زود هنگام نور لامپ، به حداقل رساندن خاموش و روشن‌کردن و عدم استفاده از لامپ در زمان‌های نوسان برق است.

یکی از مؤلفه‌های اصلی و مهم در انتخاب لامپ‌های ال ای دی طول عمر (ساعت کار مفید) آنها است. به طور کلی عمر مفید لامپ ال ای دی بین 50 تا 60 هزار است. البته این میزان و کیفیت عملکرد لامپ با توجه به برند سازنده و قطعات به کار رفته در ساخت آن متفاوت است. به طبع هرچه کیفیت لامپ بیشتر باشد، طول عمر بیشتری خواهد داشت.

عوامل مؤثر در کاهش نور لامپ

1- خراب شدن چراغ (دیودهای نورافشان)

به طور کلی تمامی روشنایی و میزان نور لامپ ال ای مربوط به دیودهای نورافشان قرار گرفته در آن است. به طبع هرچه از لامپ بیشتر استفاده کنید، طول عمر کمتری خواهد داشت. زیرا روشنایی چراغ‌های لامپ با تولید دما همراه است و این امر در طولانی مدت موجب تضعیف میزان نوردهی آن خواهد شد.

از طرف دیگر با ضعیف شدن روشنایی لامپ، ال ای دی زودتر تیره می‌شود و مدت زمان روشن شدن آن افزایش می‌یابد. بدین صورت که پس از زدن کلید، چندین طول می‌کشد تا لامپ روشن شود. با این توصیف می‌توان گفت اصلی‌ترین علت کم نور شدن لامپ، خراب شدن چراغ‌ها یا دیودهای نورافشان است. البته به یاد داشته باشید که ممکن است یک یا چندین چراغ از کار افتاده باشد و این امر موجب کاهش روشنایی لامپ می‌شود. اما به حالتی که تمام دیودهای نورافشان از کار بیفتد، سوختن لامپ گفته می‌شود. چرا که لامپ فاقد هرگونه روشنایی و نوردهی است.

2- کاهش کیفیت فسفرهای ال ای دی

در تولید لامپ‌های ال ای دی از فسفر استفاده می‌شود. زیرا با افزایش راندمان کوانتومی فسفر، میزان بازده نور لامپ LED نیز بیشتر می‌شود. از طرف دیگر با گذشت زمان و افزایش ساعت کار لامپ، به نسبت کیفیت فسفر ال ای دی کاهش یافته و موجب کم شدن نور لامپ می‌شود. به همین دلیل کاهش کیفیت فسفر ال ای دی علت کم نور شدن لامپ محسوب می‌شود. در این راستا شرکت‌های سازنده لامپ‌های LED سعی بر این دارند تا با بهره‌گیری از فسفر با درصد خلوص بالا، لامپ‌هایی تولید کنند تا طول عمر بیشتری نسبت به سایر محصولات مشابه داشته باشند. زیرا مصرف‌کنندگان صنایع روشنایی همیشه به دنبال خرید لامپ‌های باکیفیت و طول عمر بالا هستند.پ

علت کم نور شدن لامپ

3- عدم کیفیت ساخت و بسته‌بندی نامناسب

با توجه به اینکه برندهای زیادی از لامپ ال ای دی در بازار وجود دارند، به طبع خریداران نیز می‌بایست در زمان خرید لامپ حساسیت و دقت بیشتری به خرج دهند. زیرا هر چه کیفیت ساخت و قطعات به‌کاررفته در لامپ بیشتر باشد، طول عمر و میزان روشنایی آن نیز افزایش می‌یابد. علاوه بر این لامپ‌های باکیفیت در طولانی مدت ثبات روشنایی بهتری دارند و دیرتر دچار کاهش نور می‌شوند. اما بالعکس لامپ‌های بی‌کیفیت و تقلبی در مدت زمان کوتاهی دچار کاهش میزان روشنایی شده و خراب می‌شوند. از طرف دیگر علت کم نور شدن لامپ به نحوه بسته‌بندی نیز بستگی دارد. چرا که بسته‌بندی نامناسب موجب آسیب به تراشه ال ای دی و دیگر قسمت های لامپ می‌گردد. از همه مهم‌تر اینکه وارد شدن ضربه به بدنه و قسمت سرپیچ فلزی لامپ قابل مشاهده نیست و در طولانی مدت موجب بروز مشکلاتی نظیر کاهش نوردهی لامپ و سوختن آن می‌شود. بدین جهت در زمان خرید انواع لامپ ال ای دی به بسته‌بندی و سلامت بدنه لامپ توجه کنید و بر اساس آن محصول موردنظرتان را خریدار نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

پنل خورشیدی

چگونه پنل های خورشیدی در طول سال ها بهبود یافته اند؟

دمای رنگ یا Color Temperature چیست و چه کاربردی دارد؟

لامپ پرندگان

لامپ مورد نیاز و مناسب برای پرندگان

مزایای لامپ ال ای دی

مزایای لامپ های LED برای محیط زیست

لوازم برقی پر مصرف

کدام لوازم خانگی بیشترین مصرف برق را دارند

چراغ سقفی

معرفی انواع چراغ های سقفی و راهنمای استفاده از آنها

لامپ چراغ مطالعه

نکات مهم خرید لامپ مناسب چراغ مطالعه

لامپ فیلامنتی

لامپ فیلامنتی چیست و چه کاربردهایی دارد

چراغ جلو LED

چراغ جلو اتومبیل با تکنولوژی LED

خرید پرژکتور

راهنما و قیمت خرید پروژکتور کم مصرف و پر نور

ما را دنبال کنید
Instagram
Telegram
خبرنامه

به جمع کاربران باشگاه مشتریان ما بپیوندید

تماس با ما
تلفن : ۶-۰۲۱۷۷۱۳۸۱۴۵
تلفن : ۱۵-۰۲۱۷۷۱۹۸۰۱۳
info@farnamlighting.com
آدرس : تهران – رسالت خیابان هنگام 35 متری استقلال پلاک 362
فهرست

لامپهای حبابی
لامپهای استوانه ای
لامپهای اشکی و شمعی
لامپهای رفلکتور
لامپهای هالوژنی
لامپهای کم مصرف CFL

کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به شرکت فرنام میباشد .         طراحی وب سایت توسط : رایان سما    Web Designer : RayanSama